About the Journal

Ata-Gıda Dergisi/Ata-Food Journal

Kısaltma/Abbreviation: Ata-Gıda Derg/Ata-Food J

Ata-Gıda Dergisi; Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bilimsel makaleleri yayımladığı akademik dergisidir. Dergide Türkçe veya İngilizce yazılmış özgün araştırma makalesi ve derleme türünde yazılar yayımlanır.

Amaç

Ata-Gıda Dergisi’nin amacı; Gıda Bilimleri ve Teknolojisi alanlarında özgün akademik çalışmaların yayımlanmasıyla araştırmacılar arasında bilgi alışverişini sağlamaktır.

Kapsam

Dergi kapsamında yer alan temel konular aşağıdaki gibidir. Fakat; multidisipliner olarak Gıda Bilimleri ve Mühendisliği ile ilgili konuların da yer aldığı çalışmalar değerlendirilmeye alınacaktır.

  • Süt ve Ürünleri Teknolojisi
  • Et ve Ürünleri Teknolojisi
  • Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi
  • Meyve ve Sebze Teknolojisi
  • Gıda Kimyası ve Toksikoloji
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Gıda Hijyen ve Sanitasyonu
  • Gıda Etiği ve Mevzuatı
  • Gıda Biyoteknolojisi
  • Gıda Güvenliği

Ata-Gıda Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki (2) defa online olarak yayımlanır. Dergide yayınlanmaya kabul edilen makalelerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Makalelere erişim için herhangi bir ücret talep edilmez.